La capacitat de transformar

j

Por Gemma Segura

13 de octubre de 2014

La Felicitat, aquells moments en què ens sentim plens, realitzats, contents i alegres, no dura anys, ni mesos, ni setmanes, ni tan sols dies. La felicitat es compon de petits moments, perquè la felicitat només es pot viure en cada moment i en present.

El gra de cafè

Un conte que ens fa veure la importància de ser valent, reaccionant als problemes de manera positiva, sense deixar-te vèncer, fent canviar les coses al teu voltant perquè siguin millors.

Una filla es queixava al seu pare de la vida i de com les coses li resultaven tan difícils. Es trobava atabalada pels problemes, no sabia com fer per tirar endavant i creia que es donaria per vençuda. Estava cansada de lluitar. Semblava que quan solucionava un problema, n’apareixia un altre de nou.

El seu pare, un xef de cuina, la va dur al seu lloc de treball. Allà va omplir tres olles amb aigua i les va posar sobre el foc. Aviat l’aigua de les tres olles estava bullint. En una hi va tirar pastanagues, a l’altra ous i a l’última hi va posar grans de cafè. Les va deixar bullir.

El pare no deia res; la filla esperava amb impaciència demanant-se què devia estar fent el seu pare. Al cap de vint minuts el pare va tancar el foc i va treure les pastanagues, els ous i una tassa de cafè.

 Mirant a la seva filla, li va dir:

-Digues, Laura, que veus aquí?

-Veig pastanagues, ous i cafè.

-Toca les pastanagues, com estan?

-Estan toves.

-Ara agafa un ou, trenca’l. Com és?

-És un ou dur.

-Ara tasta el cafè. T’agrada?

-Mmmm, sí, ha quedat boníssim.

La noia va demanar:

-Que em vols dir amb això, pare?

– Et vull dir que tant les pastanagues, com els ous, com els grans de cafè s’han hagut d’enfrontar al mateix problema: aigua bullent. Però cadascun hi ha reaccionat d’una manera diferent. La pastanaga va arribar a l’aigua forta, dura; però després de passar per la prova s’ha tornat dèbil, fàcil de desfer. L’ou al principi era fràgil, la closca fina protegia un interior líquid; però després de passar per l’aigua bullent l’interior es va tornar dur.

-I el cafè?

-Els grans de cafè són una cosa única: després de passar per l’aigua bullent ells no han canviat, però han transformat l’aigua. Quina d’aquestes tres coses ets tu?

-Que vols dir?

-Quan els problemes truquen a la porta, com reacciones? Ets una pastanaga que sembla forta, però que quan la mala sort o la pena et toquen, et tornes dèbil i perds la teva fortalesa?

-O ets un ou, que comença amb el cor tendre, però que després d’una mort, una separació, o un desengany, et tornes dura i rígida? Sembles igual per fora, però per dins ets aspra i amargada, amb un esperit i un cor endurit?

– O bé ets com el cafè? El cafè canvia a l’aigua bullent, l’element que li feia mal. Com més calenta estigui l’aigua, millor sabor prendrà el cafè. Tant de bo puguis ser així, i reaccionar als problemes de manera positiva, sense deixar-te vèncer, fent canviar les coses al teu voltant perquè siguin millors.

https://soundcloud.com/radiosabadell/141013-29-abh-altres-veus0

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Últimos Posts

Un paseo por la vida

Vivimos dirigidos por una serie de pensamientos, conductas y reacciones emocionales memorizados (temor, culpabilidad, falta de autoestima, enfado,...

Pin It on Pinterest

Share This