La Formiga i la Cigala

j

Por Gemma Segura

8 de diciembre de 2014

Coneixeu una adaptació anònima de la Faula de la Formiga i la Cigala?

Hi havia una vegada una formigueta i una cigala que eren molt amigues.

Durant tot l’estiu i la tardor la formigueta va treballar sense parar, emmagatzemant menjar per a l’hivern. No va aprofitar el sol, ni la brisa suau del final de les tardes, ni les xerrades amb els amics prenent una copeta, després d’un dia de feina.

Mentrestant, la cigala només feia que cantar amb els amics per tots bars de la ciutat. No es va deixar perdre ni un minut tan sols. Va cantar durant tot l’estiu i tota la tardor, va ballar, va aprofitar el sol i va gaudir molt sense pensar ni preocupar-se del mal temps que havia d’arribar.

Passats uns dies va començar el fred de l’hivern. La formigueta, exhausta de tant treballar, es va ficar en el seu pobre cau que era ple fins al sostre de menjar.

Una tarda, algú va trucar a la porta cridant-la pel seu nom des de fora i quan va obrir la porta va tenir una gran sorpresa. Era la seva amiga la Cigala que anava dins d’un Audi i que portava un valuós abric i anava plena de joies.

La cigala li va dir:

Hola amiga, me’n vaig a passar l’hivern a París. Podries cuidar de casa meva?

La formiga li va respondre:

I tant amiga, sense problemes. Però què ha passat? On has aconseguit els diners per anar a París, per comprar aquest cotxe, aquest abric tan bonic i aquestes joies tan maques?

I la Cigala li va respondre:

Imagina’t que estava jo cantant en un bar la setmana passada, quan un productor de musicals se’m va acostar i em va dir que li agradava molt la meva veu. He signat un contracte per participar en un Show de Música a París.

– Per cert, necessites res de París? – va dir-li la Cigala.

Oh si, i tant, va dir la formigueta. Si et trobes a La Fontaine (autor de la faula original) engega’l a pastar fang de part meva!!!

El meu aprenentatge de la faula: Treballem, però gaudim de la vida, només en tenim una i és meravellosa. Si no trobes allò o aquells qui busques no et desanimis, potser no estàs buscant allò que de veritat desitges. Així que deixa’t anar i sigues feliç.

https://soundcloud.com/radiosabadell/a-bona-hora-3-contes-profunds-sobre-la-importancia-de-viure-la-vida-en-gran

1 Comentario

  1. ,tlevyknrñiycko,vohpkka,mbñjlkpdfñhĺacomtipña-vg

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Últimos Posts

Un paseo por la vida

Vivimos dirigidos por una serie de pensamientos, conductas y reacciones emocionales memorizados (temor, culpabilidad, falta de autoestima, enfado,...

Pin It on Pinterest

Share This